MANŠETE

Pogonska gred ter volanski drog in njihove zaščitne manšete so trajno izpostavljene vremenskim in mehanskim vplivom, zato morajo biti izdelane iz naj kvalitetnejših materialov. Manšete iz nitrila ali pihane plastike lahko ob nizkih temperaturah ali mehanskih udarcih počijo, še posebej po vulaknizacijskem šivu.

Naše neoprenske manšete so izdelane z drugačno tehnologijo in nimajo vulkanizacijskega šiva, poleg tega pa je neopren elastičen vse do -40ºC in ne gori. Življenjska doba tako brizganega neoprena je pri normalni uporabi večja od 10 let, kar pomeni dobro zaščito homokinetičnih zglobov in pogonskih gredi..

Poleg menjalniške, kolesne ali volanske manšete za vse tipe avtomobilov dobite tudi pripadajoče enkratne objemke, nujne za pravilno montažo manšete. Manšete lahko dobite tudi v kompletu z 80g kvalitetno mastjo z dodatkom molibdensulfida (MOS2). Na voljo so vam tudi univerzalne manšete v dveh velikostih.

Univerzalna manšeta CLICK I pokriva okrog 90% dimenzij kolesnih manšet za vse osebne avtomobile. Za večja in dostavna vozilav je tu na voljo CLICK II. njihova prednost je izjemna elastičnost (80 šorov), ki omogoča montažo brez odstranitve kolesnega zgloba.

Na voljo so vam tudi različni pripomočki za lažjo montažo, kot sta konus in pnevmatska pištola, pa tudi drugi orodje in nadomestni deli, nepogrešljivi pri popravilu manšet: objemke, klešče za objemke, trak, ležaji, kovinski podaljški manšet..

click gun finished

Orodja za montažo univerzalnih manšet

ostali pribor

Dodatni material za popravilo manšet