POLOSI-MENJALNIŠKI ZGLOB

1076 obnovljenih menjalniških zglobov letos

Poškodbe menjalniških (torej notranjih zglobov) se odražajo v potresavanju vozila in sicer pri njegovem pospeševanju. Navedeni simptomi so okvirni in splošni, vedeti pa je treba, da se tresljaji in ropot po vozilu močno prenašajo, zato je za dobro diagnozo in s tem povezano optimizacijo časa in stroška popravila bistveno znanje in izkušnje. V naši delavnic nami jih tudi zaradi kombinacije z servisno dejavnostjo ne primanjkuje, tako da se priporočamo. Delno popravilo le okvarjenega dela sklopa pogonske osi je poleg tega, da je smotrno iz časovnega in finančnega vidika, smotrno tudi iz vidika ohranjanja večine originalnih delov, saj je njihova kvaliteta prilagojena garancijski dobi vozila, ki pa je nekje od 3 do 7 let.

Garancija na naše obnovljene pogonske gredi traja 12 mesecev, enako kot pri drugih proizvajalcih obnovljenih polosi. Na voljo pa so vam tudi povsem nove osi uvožene iz Anglije.

Menjalniški zglob zaradi svoje namembnosti prenaša do 22 stopinj zasuka plus vzdolžni pomik. Ob iztrošenosti ali poškodbi notranjega zgloba pri nizki hitrosti do 20 km /uro ne ropota niti v ovinku niti v vožnji naravnost. Pri večji hitrosti 60 do 120 km / uro pod obremenitvijo motorja začne podvozje vibrirati, včasih tudi utripati. Če obremenitev zmanjšamo ropot izgine, prav tako izgine ropot če med pospeševanjem prestavimo v prosti tek. Pri notranjem HKZ – ju oz. lomljeni polosi je montiran ležaj, ki drži os v primernem položaju. Kadar se ležaj poškoduje ropota oz. šumi ob menjalniškem zglobu. Poškodovana gred (kriva ali počena) povzroča tresenje ob obremenitvi.

Vsako pogonsko gred je možno zamenjati oz. tako ali drugače popraviti. Poškodovana gred se lahko zamenja z novo. V času dobrih trgovin in interneta je marskiaj dosegljivo. Problem nastopi, ko se originalni ali neoriginalni elementi ne dobijo oz. so predragi ali moramo na njih predolgo čakati. Na trgu novih ali obnovljenih menjalniških zglobov (posamično) skoraj ni, sami pa imamo znanje in izkušnje ter največji asortiman nujnih novih delov za popravilo menjalniških zglobov (križi, manšete, ležaji...)

Za vse ostale informacije, cene, težave z diagnostiko in podobno smo vam na voljo prek naših kontaktnih strani in telefonov.