SERVIS – REDNO VZDRŽEVANJE

Preventiva

Redno vzdrževanje predstavlja preventivo nastanka resnejših težav. Pri avtomobilih je bistvenega pomena menjava motornega olja ter filtrov olja, govriva, zraka in kabine, ki svojo kvaliteto izgubljajo ne le z kilometri ampak tudi z leti uporabe. Pod redna vzdrževanja spadajo tudi drugi večji posegi kot menjava glavnega jermena, vodne črpakle ter napenjalcev, kar v žargonu predstavlja velik servis. Seveda se cene servsinih storItev in materialov lahko zelo razlikujejo. Na našem servisu vam pri optimalnem vzdrževanju z veseljem pomagamo tudi izdelavo predračuna za potrebna dela in nadomestne dele, posredovanjem informacij proizvajalca o potrebnih storitvah glede na leta oz. prevožene kilometre vašega vozila ter za naše stranke letnege brezplačne kontrole vozila pred tehničnim pregledom.

Ponudba in povpraševanje

Cene servisnih storitev se pri nas v prvi vrsti razlikujejo v zaradi izbire med pooblašenimi in nepooblaščenimi serviserji avtomobilov in dostavnih vozil. V veliki meri je razlog izbire pooblaščenih serviserjev v veljavnosti garancije vozila. Evropska unija in s tem tudi Slovenija je že leta 2010 pričela z zakonskim urejanjem vertikalnih sporazumov v sektorju motornih vozil. (UREDBA KOMISIJE (EU) št. 461/2010). V praksi to za uporabnike veljavno garancijo na vozilo, tudi v primeru servisiranja na nepooblaščenem servisu. Dokaj velike razlike se pojavljajo tudi v ceni servisne storitve glede na regija tar prav tako glede na znamko vozila. Ponekod se razlikujejo cene tudi glede na starost vozila.

Primerjava cen servsinih storitev

 • Ljubljana z okolico99%
 • Osrednja slovenska82%
 • FD76%

Naše storitve

Na našem servisu je cena servisne ure enotna, odvisna od vloženega dela, predvsem pa jasno dogovorjena s stranko pred pričetkom servisa.

Poleg rednih servisov in brezplačnega kontrolnega pregleda pred tehničnim pregledom, nudimo našim strankam tudi druge bolj "sezonske" storitve, ki pripomorejo k preprečevanju nastanka nepotrebnih stroškov:

 • Pregled pripravljenosti vozila na zimo

  Poleg celostne kontrole vozila je pozornost usmerjena predvesm na pravilno delovanje alternatorja ter s tem polnjenje akumulatorja ter meritev njegove ohranjenosti, pregled usterznosti tekočin (hladilna tekočina, čistilo vetrobranskega stekla), zaščita gumijastih tesnil vrat, metlic brisalcev, pregled ustreznosti zimskih gum...

 • Zaščita podvozja

  Posebaj v času pred začetkom zimske, sezone priporočamo zaščito podvozja z bitumenskim zaščitnim sprejem. Zima lahko z zahtevnejšimi cestnimi pogoji (sol, kamnečki) dodobra poškoduje že načeto podvozje. V paketu zaščite podvozja vozila so vključeni pranje in sušenje podvozja, detajln pregled, mehanska odprava površinske korozije ter nanos zaščitnega bituemnskega sloja, ki omoga dolgotrajno antikorozijske zaščito, mehansko zaščito ter dodatno zvočno izolacijo.

 • priprava vozila na poletje

  Poletne sezona je obremenilna predvsem za hladilni sistem, zato je preventivni pregled namenjen predvsem pregledu pravilnega delovanja sistema hlajena motorja, torej zadostnosti tekočine, pravilnem delovanju termostatov ter ventilatorjev. Poletje je običajno tudi sezona daljših relacij, zato se opravi tudi kompleten pregled vozila, da morje ne bo dlje kot se je zdelo:)